چرا در زمین تنیس عصبی هستم
شاید بهتر باشه مقاله رو اینجوری شروع کنم که وقتی من در زمین مسابقه تنیس هستم فشار عصبی زیادی رو تحمل می کنم و این فشار سالها با من بوده بدون اینکه کسی راه حلی براش ارائه کنه. تنها راه حل ارائه شده این بود که امیر آروم و مسلط باش .و این کار شدنی نیست اگه تنیسور باشی.
من خارج از زمین آدم عصبی نیستم ، اتفاقا خیلی شاد و خندونم و البته خیلی خیلی باحالم.تا زمانی که بازی تنیس اوج نگرفته باشه هم به خودم مسلطم اما از یه جاهایی وسط مسابقه تنیس به یه اژدها تبدیل می شم که می خواد کل خشمش رو سر راکت و بدنش خالی کنه.تا دلتون بخواد راکت تنیس شکوندم و تا دلتون بخواد رفتارهای عجیب انجام دادم .
خب دیگه وقتش بود ببینم مشکل کجان .
تنیس و اثر هورمون کوریتزول
توی سال 2018 یه تحقیق جالب در مورد واکنش بدن تنیسورها در زمان مسابقه انجام شده تا ببینند عملکرد مغز و عضلاتشون به چه شکله .این تحقیق رو روی 9 تنیسور آقا و خانم انجام دادند و خب نتایج خیره کننده ست.
یه هورمون در بدن ما وجود داره که اسمش کوریتزول هست و این هورمون مسئول ایجاد استرسه. توی این تحقیق متوجه شدند که در مسابقه تنیس فشار عصبی بر روی عضلات توسط تنیسورها قابل کنترله اما فشار عصبی بر اساس ترشح این هورمون استرس هست که پدر تنیسور رو در میاره.در حقیقت منتال یا ذهن تنیسور بیشتر از بدن و عضلاتش باید برای مسابقه آماده باشه .این محققان ارجمند از بزاق و عرق تنیسورها آزمایش های متعددی انجام دادند و متوجه شدند که سطح استرس تمام تنیسورها از حد نرمال یه مسابقه ورزشی مثل بسکتبال و فوتبال بالاتر میره و این به ذات مسابقه تنیس ربط داره نه تنیسورها .حالا هی توی زمین به من میگفتن امیر آروم باش بابا آخه چجوری؟!
تنیسورهای مورد آزمایش بعد از مسابقه از نظر عضلانی خستگی کمتری رو داشتند تا ا ز نظر ذهنی ، یعنی این تنیسورها بذهن خسته ای داشتند .
حالا یه چیز باحال تر بهتون بگم که کف و خون قاطی کنید .محققان گفتن نه نمیشه بیاید برای اینکه نتیجه بهتری از آزمایش بگیریم این تنیسورها رو ببریم توی شرایط شبیه سازی شده مسابقه که بدونن نتیجه برامون مهم نیست و فقط بازی کنند .شاید باورتون نشه بازم این هورمون استرس زیادتر از حالت نرمال ترشح شد.
کنترل استرس در تنیس
تنیس یه ورزش متناوبه یک میلیارد طرفدار در دنیا داره و 83 میلیون نفر در سراسر جهان تنیس بازی می کنند . بیشتر از 4000 تنیسور نخبه و جوان در حال حاضر توسط فدراسیون بین المللی تنیس رتبه بندی شدند تمرینات تنیسورها شتاب و قدرت زیادی داره اما بخش ذهنی این تمرینات مهم تر هست.
(به عنوان مثال ATP ، Challengers و Futures) در سراسر جهان با یک تقویم دقیق مسابقات حرفه ای تنیس برنامه ریزی شده که تقریباً هر هفته از سال رو نشون میده. بنابراین ، برای بازیکنان حرفه ای ، چالش فیزیولوژیکی سفرهای طولانی و مکرر به نیازهای عصبی عضلانی و فیزیولوژیکی در طول مسابقه اضافه میشه.برای به حداقل رسوندن این مشکلات، به بازیکنان تنیس معمولاً توصیه می شه از مکمل های غذایی در طول فصل استفاده کنند و الگوهای رفتاری مناسبی بویژه خواب کافی داشته باشند،و با استراتژی های بازیابی از جمله غوطه وری در آب سرد سطح استرسشون رو پایین بیارن.
استرس در تنیس بیشتر درونی بوده و از ذهن تنیسور هست اما عوامل بیرونی هم داره که یکی
بی تجربگی بازیکن تنیس هست ولی اگر شما یک تنیسور حرفه ای هستید و تجربه
مسابقات متعدد رو دارید اما باز هم در مسابقه دچار عصبانیت و استرس بیش از حد می شید راه حلهای کارسازی وجود داره که کاملا علمی هستندو تمام تنیسورهای بزرگ دنیا از اونها پیروی می کنند.
کم آبی و دهیدراته شدت بدن عامل اول استرس و یپس عصبانیت در مسابقه هست.پس لطفا در حین مسابقه نوشیدنی الکترولیت دار زیاد بنوشید تا مثل من با راکت نزنید سر خودتون رو بشکونید.
دانشمندان امریکایی در همون تحقیق متوجه شدند که کم آبی اثر بسیار زیادی در پرتاب سرویس داره و تنیسوری که دچار کم آبی هست سرویسهای خوبی رو نمی تونه بزنه.
حالا چیکار کنیم؟
- اول از همه زیاد مسابقه برید تا ترستون بریزه و این هورمون استرس روش کم بشه
- بعدش باید حتما خواب و استراحت منظم داشته باشید ، از صبح تا شب توی زمین بودن هیچ کمکی بهتون نمیکنه فقط داری ماهیچه و ذهنت رو نابود می کنی.
- سوم اینکه آب بخور و مهمتر اینکه آب الکترولیت دار بخور.آب تنها کافی نیست.دستورش رو براتون میزارم .
- و در آخر تغذیه ت رو استاندارد کن و بدون چی باید بخوری و کی بخوری.
- و در آخرتر تر مدیتیشن کن .اینو خودم خیلی بلد نیستم ولی انگار جوکوویچ استاداین کار هست.
راستی لینک این تحقیق خفن رو براتون میزارم و برید ببینید من ترجمه ش نکردم بلکه برداشتم رو از این مقاله تحقیقاتی براتون به اشتراک گذاشتم.